Інформатор Коломия

ГРОШІ

У Стопчатові р. Лючка вийшла з берегів, частково підтопило оселі | ВІДЕО

У селі Стопчатів 7 липня під час сильних злив річка Лючка на деяких ділянках вийшла з берегів. Вздовж центральної дороги села є кілька підтоплених осель.

Інформатор закликає бути пильними мешканцям прибережних зон і на про всяк випадок бути готовими до евакуавації: підготувати документи, цінні речі, необхідні ліки, теплий одяг. В разі підходу води до оселі вимкніть електрику заздалегідь.

Рясні зливи 7 липня почалися перед з 9 ранку і не припиняються ось уже 6 годин. Внаслідок негоди у Коломиї та Коломийському районі більші й менші ріки вийшли з берегів, вулиці підтоплені, у деяких населених пунктах вода зайшла до осель. Рятувальники евакуюють людей.

У селі Стопчатів зафіксовано затоплення приватних осель на центральній вулиці. В певних районах ріка Лючка розлилася.

Стихія несе рікою зламане гілля, трави, сміття. Рівень води наразі не спадає, хоч опади вщухають.

До теми: У Сопові через затоплення перекривають дорогу, вода зайшла в оселі

Нагадаємо, що внаслідок злив на Прикарпатті підтоплені дороги, відкриті території і домогосподарства  у Коломийському, Косівському, Калуському та Надвірнянському районах. Станом на 12:40 підтоплено близько чотирьох сотень дворів області. 30 людей евакуйовано з підтоплених будинків.

Всього до ліквідації негоди залучено 40 рятувальників,15 одиниць техніки з них 2 плавзасоби та 2 «Богуна».

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору