Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Роумінг від Київстар або як залишатися на звʼязку з найдорожчими

Війна поділила багато українських сімей на дві країни. Телефонний та інтернет зв’язок – те єдине, що дозволяє вільно спілкуватись та підтримувати один одного на відстані. І якщо з дзвінками в месенджерах все більш-менш зрозуміло, то як бути з комунікацією там, де інтернет “не дуже”? Та як комунікувати з друзями, бізнес-партнерами, знаходячись за кордоном зі свого номера телефону і не витрачати на міжнародні дзвінки цілі статки? В цій статті ми зібрали корисну інформацію про роумінг і розібрали все на прикладі Польщі та досвіді Київстар.

Завдяки роумінгу кожен з нас може користуватися власним номером телефону в будь-якому куточку планети, де є покриття мережі роумінг-партнера. Це зручно, адже в більшості випадків його не потрібно додатково підключати. А якщо й доведеться, то це зробити легко

  • зайти опцію “Вибір мережі” у налаштуваннях телефону,
  • перемкнути на “Автоматично”,
  • трохи почекати,
  • ввімкнути передачу даних у роумінгу та вибрати точку доступу (APN) – internet.

Користуватись роумінгом нескладно. А якщо ви зразковий клієнт і вчасно поповнюєте рахунок, жодних труднощів не буде та ще й переплачувати не доведеться. Якщо ж ви таки забули це зробити, то без зв’язку з навколишнім світом все одно не залишитесь. Тоді буде активовану похвилинну тарифікацію.

Вигідно й те, що роумінг в польщі, наприклад, передбачає безлім на деякі додатки. Зокрема, йдеться про:

  • Telegram, Facebook messenger, Viber, WhatsApp,
  • Booking та AirBnB,
  • Skyscanner і Tickets.ua,
  • Google Maps та Apple Maps,
  • Мій Київстар,
  • Сайт та додаток Helsi.

Тут важливо зауважити, що безлім надається лише якщо ви користуєтеся офіційними додатками та сайтами. У Telegram, Facebook messenger, Viber та WhatsApp безлімітний тариф розповсюджується на аудіодзвінки і текстові повідомлення. Інші послуги: відеодзвінки, голосові та відеоповідомлення і т.д. тарифікуються за стандартними умовами. У додатках Google Maps та Apple Maps безлімітний трафік діє лише на карти, але за користування навігатором мегабайти зніматимуться.

Коли ви їдете за кордон, пам’ятайте, що ваш телефон та SIM-карта мають підтримувати покриття 4G. Чому? Бо в більшості європейських країн оператори поступово відмовляються від 2G/3G-мереж. Це все пов’язане з бажанням активніше розвивати технології. Саме тому, перебуваючи за кордоном, у вас можуть виникнути проблеми зі зв’язком. Якщо ж ви вже у іншій країні, а ваша SIM-карта не підтримує 4G, спеціалісти радять активувати eSim. Це така віртуальна карта, яка може повністю замінити фізичну SIM. 

Київстар звертає особливу увагу на людей, яких примусово вивезли на територію росії та білорусі. Якщо така ситуація трапилася з вами, ви можете зателефонувати на гарячу лінію найближчих до України посольств. Дзвінок безкоштовний, якщо ви телефонуєте з росії або білорусі. 

Якщо ж ви втратили за кордоном телефон, є кілька дієвих та важливих порад, обов’язкових до виконання:

  1. Заблокуйте номер. З найпростіших шляхів: використайте додаток “Мій Київстар”, або зателефонуйте за номерами: *105*466# чи +380674660466. 
  2. Якщо маєте запасну SIM-картку – активуйте її. 
  3. Відновіть номер.

І аби знати, коли ваші рідні в Україні сплять і дзвінок може їх розбудити, перевірте точний київський час. Просто наберіть *160#. 

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі? Звертайтесь: kl.informator@gmail.com.

Нагору