Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Запашний тарт з малиною: легкий літній десерт

Літо – це час яскравих експериментів не тільки в зовнішньому вигляді, але й в кулінарії. Різноманіття ягід, якими можна прикрашати ваші десерти влітку, вражає. Ба більше, деякі з них ростуть просто у вас на подвір’ї.

Інформатор пропонує приготувати малинову випічку, яка стане традиційним літнім смаколиком у вашій родині.

Для приготування тарту з заварним кремом та малиною вам знадобиться:

Для тіста:

  • 300 г борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • дрібка солі;
  • 150 г вершкового масла (кімн. темп);
  • 2 жовтки;
  • 100 г цукрової пудри;

Для заварного крему:

  • 250 мл молока;
  • 100 г цукру;
  • 2 жовтки;
  • 30 г борошна;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 20 г вершкового масла.

Крім того:

  • Малина для декору;
  • Улюблене ягідне варення (за бажанням).

Почнемо з приготування пісочної основи. Просіюємо борошно, додаємо до нього розпушувач та дрібку солі. Перемішуємо суху суміш.

В окремій посудині змішуємо міксером чи віничком вершкове масло, жовтки та цукрову пудру.

З’єднуємо дві суміші та замішуємо м’яке, ніжне тісто. Його ми загортаємо в харчову плівку й відправляємо до холодильника на 2 години.

Тим часом приготуємо заварний крем. Увага, на зображеннях ми готуємо подвійну порцію крему, вам же потрібно слідкувати за пропорціями, які вказані у тексті.

Відокремте 2 жовтки та дістаньте вершкове масло з холодильника. У сотейник або каструлю з товстим дном влийте 250 мл молока не менше 2,5% – чим жирніше, тим кращою буде текстура у крему. Поставте молоко підігріватися.

Тим часом в іншій посудині змішайте жовтки, цукор, ванільний цукор та борошно.

Невелику кількість вже теплого молока додайте до жовткової суміші. Перемішайте та вилийте її в сотейник до решти молока. Заварний крем потрібно постійно помішувати, щоб не утворилися грудочки. Коли суміш добре загусне, вимкніть вогонь та додайте до неї вершкове масло. Дайте крему охолонути та стабілізуватися.

Повернемося до нашого коржика. Форму, діаметром від 23 до 25 см застеляємо пергаментом. Тісто рівномірно викладаємо по дну форми та формуємо бортики. Для того, щоб тісто не сильно піднялося у духовці, проколюємо його виделкою.

Випікати корж потрібно за температури 180 градусів 25-30 хв.

Готовому коржику даємо вистигнути. За бажанням, змащуємо його улюбленим варенням. Зверху викладаємо заварний крем та прикрашаємо малиною. Смачного!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Романа Бакай

Нагору