Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Мешканка Снятинщини заявила, що у неї виник конфлікт із старостою села через старовинні ікони

У селі Красноставці Снятинського району колись в приміщенні будинку культури відкрили музей із старовинними речами. Пані Наталія розповідає, що його заснував її батько спільно з воїнами ОУН-УПА й зараз вона опікується музеєм на громадських засадах. Однак мешканка стверджує, що має конфлікт із старостою села через старовинні срібні ікони, які колись передали їй у музей на зберігання. Староста заперечує це.

Жінка звернулась до Інформатора, щоб висвітлити цю ситуацію.

За словами пані Наталії, з часу відкриття музею вона спільно із колишніми завідуючими сільського клубу та бібліотеки проводили там різні заходи. Вона заявляє, що рішенням сільради їй дали в безстрокову оренду частину приміщення будинку культури, втім теперішній староста села обмежує їй вільний доступ до музею. Як зазначає жінка, вся справа у двох срібних іконах 18 ст із церкви у с. Задубрівці, які передали у музей. Наталія стверджує, що староста хоче забрати їх і через це між ними виникають конфліктні ситуації. Одна з них трапилася у січні 2022 року в будинку культури. Тоді на неї склали протокол за хибний виклик поліції. Однак жінка вважає, що притягнення її до адмінвідповідальності за нібито вчинення цього правопорушення є незаконним, необгрунтованим та недоведеним.

Інформатор зателефонував також до старости села Красноставці Болембаха Василя Михайловича. За його словами, музей не зареєстрований, а в пані Наталії немає підписаного договору оренди частини приміщення будинку культури. Зазначає, що договір закінчився, коли село увійшло до складу Снятинської міської громади. Щоб отримати доступ до будівлі, то потрібно знову підписати договір оренди вже із міською радою та зареєструвати музей.

Василь Михайлович підтвердив, що у січні минулого року в будинку культури виникла ситуація і на пані Наталію склали протокол за хибний виклик поліції. Втім зазначає, що поліцейські виконували свої завдання відповідно до законів.

Щодо старовинних ікон, то староста заявляє, що їх у музеї немає.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору