Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Шахраї оформили кредит на коломиянку

Розповісти, як тебе обдурили. Нелегке рішення. Коломиянка, яка потрапила на гачок шахраїв, розповіла нашим журналістам деталі, аби застерегти інших від подібних помилок. Також жінка звернулася й до поліції.

Отже, хоч за яким алгоритмом діяли аферисти. Переповідає у деталях Інформатор.

Чотири цифри в обмін на 60 тисяч… Шахраї представилися операторами Київстару, коли зателефонували до місцевої мешканки. Вдаючи налагодження якості зв’язку та сервісу роботи попрохали її назвати код з 4 цифер, який надіслали їй СМС-повідомленням.

“Я назвала код, після чого на мене був оформлений кредит на 60 тисяч гривень. Хочу попередити інших, що до вас можуть подзвонити нібито з Київстару й ошукати”, – прокоментувала жінка.

Коломиянка зазначила, що в той час перебувала на робочому місці, тож для того, аби даремно не витрачати час швидко продиктувала зловмисникам цифри й продовжила роботу.

За словами потерпілої, аферу вона помітила вже під час обідньої перерви. Вона вирішила подзвонити на гарячу лінію Київстару, але зрозуміла, що аферисти деактивували її SIM-картку, тож всі спроби були марні.

Оператори ОТП Банку, де обслуговувалася коломиянка, пояснили жінці, що за допомогою номеру телефона шахраї зламали її акаунт у онлайн-банкінгу та оформили два кредити по 30 тисяч. Після цього чимала сума була переведена з картки потерпілої на рахунок шахраїв.

Тепер банк пропонує їй зменшити чи розстрочити виплати кредиту, проте постраждала погоджуватися на такі умови не має наміру, адже запевняє, що це недоліки системи захисту банку.

Коломиянка звернулася до відділу поліції в Коломиї та на гарячу лінію кіберполіції, щоб притягнути шахраїв до відповідальності.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Романа Бакай

Нагору