Інформатор Коломия

ІСТОРІЯ КОЛОМИЇ

У Коломиї відкрили пам’ятну дошку відомому меценату Михайлу Петріву

На фасаді мистецького центру “Світовид” встановили пам’ятну дошку відомому коломиянину, громадсько-культурному діячу, правнику та меценату Михайлу Петріву. Урочисте відкриття відбулося 17 липня.

Інформатор також завітав на подію.

Вшанувати пам’ять сім’ї Петрівих, які значну частину свого життя присвятили історії та культурі нашого міста, прийшла коломийська інтелігенція, рідні та небайдужі коломияни. Кожен, хто розповідав про Михайла на відкритті дошки, наголошував на його величезній любові до Коломиї та численних проектах, які возвеличували наше місто.

Пам’ятну дошку встановили при вході в “Світовид” невипадково – Михайло був співзасновником мистецького центру.

Михайло Петрів також заснував історико-культурологічний проект “Коломия наше місто”, був ініціатором наймасовішого хору біля Катедрального собору до 775-річчя Коломиї, співзасновником краєзнавчої серії “Коломийська бібліотека”, видав дві роботи, які були схвалені в фахівців юриспруденції, допомагав відродити Січове свято, встановити меморіальну дошку Кирилу Трильовському та разом із дружиною підтримував безліч інших культурних та історичних проектів у Писанковій. Михайла та Ольги Петрів не стало 27 травня 2019 року. Їх обох знайшли мертвими у власному будинку.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору