Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: рівно рік тому на війні загинув Герой з Коломиї Анатолій Мельничук

Анатолій Мельничук до повномасштабного вторгнення був знаним мандрівником. Та після 24 лютого він вирішив стати на захист своєї держави. На жаль, через пів року Анатолій загинув під час артобстрілу росіян поблизу Херсона.

Інформатор пригадує історію Героя, щоб кожен пам’ятав про його подвиг.

Мельничук Анатолій Іванович народився 31 січня 1976 року в місті Коломия. Навчався у Коломийській школі N91 ім. Василя Стефаника, а згодом – у Коломийському педагогічному училищі. Закінчив історичний факультет Чернівецького національного університету ім. Юрій Федьковича. Був обраний головою Молодого Руху на Буковині, а згодом – очолив Івано-Франківський осередок.

“Після закінчення університету Толік активно увійшов у громадсько-політичне життя міста, був головою Івано-Франківського “Молодого руху”. Разом ми відвідали неймовірну кількість подій, поїздок і пригод, які назавжди залишаться в пам’яті. Толік завжди цікавився політикою і справами, які робили Україну сильнішою, любив мандрувати і фанатично любив Україну!” — написав про військового його друг Андрій Грабчук.

Анатолій часто мандрував, займався яхтингом. Але найбільше любив підкорювати вершини. Наприклад, г. Монблан, хребти Непалу, вершини Криму, Грузії, Карпат.

Поряд з цим Анатолій завжди на вістрі демократичного політичного життя України: семінари, тренінги, з’їзди Народного руху України, участь у політичних клубах, студіях, виборчих компаніях.

В перші дні повномасштабного вторгнення російського агресора в Україну 26 лютого 2022 року, як справжній патріот, добровільно вступив до лав Збройних Сил України боронити Батьківщину. Старший лейтенант, командир взводу 46-і окремої аеромобільної бригади загинув 25 липня 2022 року в бою в с. Білогірка Херсонської області. Похований на Алеї Слави в місті Коломия. У воїна залишилися дружина та троє дітей.

19 грудня 2022 року Анатолію Мельничуку посмертно присвоїли звання «Почесний громадянин міста Коломиї».

У червні 2023 року військового посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Щирі співчуття рідним, близьким, знайомим Анатолія. Світла пам’ять Герою…

Джерело: Центр підтримки Захисників України Коломийської міської ради

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору