Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У селі Годи-Добровідка встановили меморіальні стенди загиблим Героям-односельцям

23 липня у селі Годи-Добровідка П’ядицької громади освятили банери із зображенням полеглих Героїв Андрія Луканюка та Василя Шлея, які загинули за волю та незалежність України.

Пише Інформатор.

На освячення меморіальних стендів біля пам’ятника всім загиблим воїнам зібралися десятки мешканців невеличкого села та жителі з інших сіл громади. Отець Володимир освятив банери та відправив панахиду за полеглими Героями України.

 

Односельчани принесли квіти та засвітили лампадки під портретами Героїв. Тепер на цьому місці кожен зможе вшанувати пам’ять захисників України. На цих портретах – молоді, усміхнені, сміливі, та життєрадісні чоловіки. Їх завжди пам’ятатимуть такими. Ми всі перед ними в боргу. Андрію Луканюку назавжди залишиться 34, а Василю Шлею – 30 років.

Андрій Луканюк – командир аеромобільного батальйону 80-ої окремої десантно-штурмової бригади, учасник бойових дій з 2014 року. Уродженець села Годи-Добровідка, Коломийського району, Пʼядицької територіальної громади. Андрій нагороджений Медаллю «За військову службу Україні» (27 червня 2015) – за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.
Нагороджений Орденом Богдана Хмельницького III ступеня (1 серпня 2016) – за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.
Нагороджений орденом Богдана Хмельницького II ступеня – за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обовʼязку.
Загинув під час виконання бойового завдання в населеному пункті Часів Яр Бахмутського району Донецької області внаслідок ворожого артилерійського обстрілу. Похований на Центральному цвинтарі Чернівців 9 березня 2023 року.
У Героя залишилися дружина, троє дітей та батьки.

Василь Шлей – учасник АТО, капітан, уродженець м. Хотин Чернівецької області, був одружений в с. Годи-Добровідка.
У квітні 2014 року Василь вирішив стати на захист рідної держави. Уклав контракт на військову службу у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ. Спочатку був заступником командира роти з матеріально-психологічного забезпечення, пізніше виконував обовʼязки командира роти. За 8 років служби чоловік неодноразово був відзначений нагородами, зокрема, медаллю «За військову службу Україні» у 2015 році та орденом Богдана Хмельницького ПІ ступеня у 2019-му році.
Життя офіцера обірвалося під час мінометного обстрілу біля села Верхньокамʼянське.
У Героя залишилась дружина, син та батьки.

             

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору