Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломия закуповує книги про Олександра Козаренка по 660 грн за примірник, презентації відбудуться у 3-х містах

Друк книги спогадів про Олександра Козаренка замовило управління культури і туризму Коломийської міської ради. Вартість друку одного примірника сягає 660 грн.

Повідомляє Інформатор.

Книга про відомого композитора і піаніста буде називатися “Олександр Козаренко: Недочитана партитура життя… Спогади про митця”.

За кошти бюджету Коломийської ТГ надрукують 30 примірників книги загальною вартістю 19 800 грн. Виконавець робіт – ФОП Дзундза Роман Михайлович, зареєстрований у Івано-Франківську півтори роки тому.

Ще 20 примірників книги спогадів про Олександра Козаренка викупить у цього підприємця Івано-Франківська обласна філармонія імені Іри Маланюк за такою ж ціною, як і замовила друк Коломия – 660 грн за примірник.

Інші філармонії України також мають придбати примірники цієї книги.

Ідея і друк книги належать доктору філософії Роману Дзундзі,  оформлення обкладинки – Василю Герезі. Готує і упорядковує книгу Прикарпатський національний університеті, Навчально-науковий інститут мистецтв, Івано-Франківський осеред наукового товариства ім. Т. Шевченка та Івано-Франківська міська рада.

Презентації видання відбудуться  у Львові, Коломиї та Івано-Франківську.

Нагадаємо, що Олександр Козаренко народився у Коломиї 24 серпня 1963 року. Закінчив Львівське музичне училище та Київську консерваторію і аспірантуру. Стажувався у Вюрцбурзькому університеті (Німеччина, 2004). Доктор мистецтвознавства (2001).

З 1992 року викладав на кафедрах композиції та історії музики Львівської музичної академії, завідував кафедрою філософії мистецтв. Працював композитором у жанрах симфонічної, оперної, балетної, хорової, камерно-інструментальної, вокальної та театральної музики. Його твори увійшли до репертуару провідних колективів та виконавців України (ансамбль “Київська камерата”, Київський саксофоновий квартет, оркестр Віртуози Львова, капела “Трембіта” та інші), виконувалися в Україні та у багатьох країнах світу, зокрема на міжнародних фестивалях Київ Музик Фест (Київ), Контрасти (Львів), Два дні й дві ночі нової музики (Одеса), Дні музики композиторів Кракова (Польща), Мелос-Етос (Словаччина), Дрезденські дні сучасної музики (Німеччина).

Він був лауреатом Всеукраїнського конкурсу піаністів ім. М. Лисенка (1984), дипломантом Всеукраїнського конкурсу камерних ансамблів (1986). Лауреатом державних премій України з композиції: ім. Л. Ревуцького (1996) та ім. М. Лисенка (2001). Членом Національної спілки композиторів України та Асоціації “Нова Музика”.

Помер в Івано-Франківську о 5 годині 21 березня 2023 у віці 59-ти років.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору