Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що почитати влітку? | Топ найпопулярніших книг у коломийській книгарні

Побувавши в одній з книгарень Коломиї, ми вирішили підготувати підбірку тих творів, які коломияни читають найактивніше.

Ділиться Інформатор.

За словами працівниці книжкового магазину, коломияни зараз активно читають твори про війну, історію та психологію. Серед книг, які торкаються тем війни, найбільше беруть:

Словник війни

Видання у котрому записано документальні свідчення осіб, котрі втікали від війни. Спогади про виїзд, те як їх зустрічали на переповненому львівському вокзалі, допомагали заспокоїтись та рухатись далі. У описі книжки зазначається, що враження від неї посилюють ілюстрації художниці Катерини Гордієнко.

“За останній рік відбулося дуже багато змін, і мені вдячно, що у цій книзі зафіксовано, якими ми були перші місяці великої війни: дезорієнтовані і згуртовані, злякані і водночас сміливі, незламні, хоробрі, з повною готовністю підтримати ближнього, з усвідомленням, що Україна єдина, і маємо зі всіх сил тримати одне одного за руку”, — ділиться автор.

Мистецтво війни

Це найдревніший трактат із військової стратегії у світі. Літератори виділяють його у добірку “Семи класичних військових творів”. За думкою перекладача, у творі викладені ідеї й поради, які зачіпають не тільки військову сферу, а й життя та бізнес.

“Сунь Цзи підкреслював важливість правильного вибору позиції у військовій стратегії”, — пишуть в описі.

Війна 2022

У цій антології зібрано фрагменти щоденників, віршів та есеїв українських письменників сучасності, які висловили свої переживання про війну на папері.

“Це дійсно жива рефлексія, відлиті в сталевій формі відчуття, пульсуюча думка, що ніколи не спиняється. Безумовно, подібна книга – унікальна в своєму роді. Ми читаємо її зараз, читатимемо невдовзі після перемоги, перечитуватимемо через роки, десятиліття – і її тексти постійно розкриватимуться перед нами новими гранями”, — пишуть в описі до книги.

Актуальними залишаються теми самоідентифікації та тисячолітньої боротьби з т.зв. “рф”.

Як зруйнувати рускій мір

У творі автор проводить дослідження виникнення, розвитку та функціонування руского міра в період від часів правління Івана Грозного до сьогодення.

“Це чи не найперше настільки широке дослідження механізмів самовідтворення русского міра. Як змінити ідеологію русского міра? Як розвалити символічні структури? Чи потрібна росіянам свобода?”, — пишуть в описі.

Псалом авіації

Збірка віршів від Сергія Жадана, які написані впродовж 2020 року. Книга насправді не про боротьбу, а про те, за що ми боремось. Віршами описано українську природу та те, як вона нас формує.

“Місце, де вони писалися, лежить на пагорбах. Це означало присутність широкої лінії горизонту й великої кількості повітря. А ще там було багато дерев і птахів, були балки, водойми і рівне, віддалене дихання міста за обрієм. Зміна оптики так чи інакше призводить до зміни письма. Ось про це переважно і книжка: про те, як нас формують ландшафти, як дерева додають нам вертикалі, а озера — глибини, як весняна зелень вчить нас оптимізму, а літні ріки — щедрості. Нехитре знання, що допомагає цінувати кожен почутий зранку голос”, — йдеться в описі.

Московіада

Розповідь про юного українського поета Отто фон Ф., який навчається у Літературному інституті у Москві. Він буремно проводить свої студентські роки — розважається з друзями, випиває, втрапляє у сексуальні пригоди. Це все продовжується допоки він не стає свідком жахливої події у московському метро. Після цього він мусить рятуватись від переслідувань КДБ та реалізовує план втечі до Києва.

“«Московіада» — один зі знакових романів відомого українського письменника Юрія Андруховича — насичена і гротескними й сюрреалістичними моментами, і тогочасними реаліями, які супроводжували розпад комуністичної імперії. Написаний у 1992 році, роман досі зачаровує блискучим стилем та карнавальним настроєм, а також видається надзвичайно актуальним тепер, під час повномасштабного нападу Росії на Україну — і остаточного розпаду імперії, свідками якого ми станемо”, — пишуть у описі.

Актуальними й по сьогодні залишаються поезії українських класиків.

Серед книжок для дітей у книгарні виділяють наступні:

Мавка. Берегиня Лісу

Оповідання за мотивами мультфільму “Мавка.Лісова пісня”, який є одним з найкасовіших в історії українського кінематографа. У творі розкривається інтригуюча історія про теплі почуття, хитрі плани та боротьбу за справедливість.

Я є. Біблійні історії

Продавчиня у книгарні поділилась, що сьогодні однією з найактуальніших книг серед дітей залишається Біблія. Серед широкого вибору вона звернула увагу на біблійні історії під назвою “Я Є. 40 причин довіряти Богу”.

В книжці розповідається про 40 імен та описових назв Бога Отця, Ісуса і Святого Духа, які згадані у Біблії.

“Біблійні історії, їх пояснення, а також короткі молитви допоможуть дітям відкрити значення кожного Божого імені та зрозуміти, як воно стосується їхнього життя. Батьки знайдуть тут чудові підказки, як говорити дітям про характер нашого Бога та про Його безмежну любов до нас. Завдяки цій книжці і дорослі, й діти захочуть пізнавати, Любити великого Я Є і вірити у Нього все більше і більше”, — йдеться в описі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору