Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті винесли вирок адміністратору телеграм-каналу про повістки

Івано-Франківський міський суд засудив хлопця, який створив телеграм-канал, де повідомлялось про місця роздачі повісток. 

Деталі розповість Інформатор з посиланням на вирок суду.

Адміністратором телеграм-каналу виявився студент 5-го курсу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Він створив чат-бот в телеграмі та канал, де повідомлялося про місце і час роботи працівників військкомату у липні 2022 року. Корисливий мотив в діях обвинуваченого полягав в отриманні прибутку з реклами.

В описі каналу було зазначено:

“в цьому каналі ви можете дізнатися, де по Франику та Франківській області роздають повістки, щоб заздалегідь оминати ці місця”.

Модерували канал інші люди. Правила користування чат-ботом були окреслені так: “іноді, інформація, яку ви надаєте, не публікується по причині її неактуальності або відсутності її необхідності (наприклад: якщо десь проїхала поліція, це необов’язково означає, що вони швидко будуть роздавати повістки)”. Користувачі самі надсилали дані.  У період з моменту створення каналу по 25 січня 2023 року обвинувачений отримав 47034 грн з реклами.

У справі вказано, що хлопець створив телеграм-канал про роздачу повісток у Чернівцях та Чернівецькій області.

В рішенні суду йдеться, що він вирішив перешкодити ЗСУ та іншим військовим формуванням здійснювати призов на військову службу.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, розкаявся у вчиненому, активно сприяв у розкритті кримінального правопорушення, перерахував на потреби ЗСУ благодійну допомогу в сумі 30 000 гривень.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості укладену між прокурором та обвинуваченим. Хлопця визнали винним та призначили покарання – 110 500 грн штрафу.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору