Інформатор Коломия

ІСТОРІЯ КОЛОМИЇ

У центрі Коломиї зносять колишній кінотеатр “Джерело”

Тут за Австрії порядкували військові, а за радянських часів створили кінотеатр. Ще чверть століття тому він був єдиним на цілу Коломию. З часу його закриття минуло понад 20 років, будівля стояла порожня.

Кілька років тому місцева телерадіокомпанія придбала будівлю в самому центрі Коломиї колишнього кінотеатру “Джерело” за майже 1 млн грн, а потім і земельну ділянку викупила в приватну власність. Сьогодні ж кінотеатр “Джерело” пішов під демонтаж.

Зафіксував Інформатор.

Хоч кінотеатр був уже давно не діючий, але будівля збереглася і підлягала реконструкції. У липні 2023 року перед кінотеатром встановили огорожу. Згодом з будівлі зняли дах. Втім, реконструкція, як уже повелося в Коломиї, переросла у знесення будівлі.

Підприємець Василь Дем’янюк, директор ТРК “НТК” мав на меті відродити кінотеатр “Джерело”. Принаймні так стверджував у сюжеті місцевого телебачення. Придбав приміщення на аукціоні понад 8 років тому.

“Там потрібно робити повний ремонт, реконструкцію тієї будівлі, щоб можна було там зробити кінотеатр, як там звучить у договорі купівлі-продажу. Також ми плануємо перевезти туди наші знімальні павільйони”, – стверджував у березні 2015 році новий власник приміщення Василь Дем’янюк.

Про стан будівлі заговорили пізніше, 2019 року:

”Кінотеатр не має фундаменту. На стінах – грибок. Потрібна повна реконструкція”, – розповідав тоді директор у сюжеті телебачення Василь Дем’янюк.

1 серпня велика будівельна техніка розпочала демонтаж лівого крила колишнього кінотеатру.

Інформатор готує для вас історію цієї будівлі.

А наразі залишимо ці кадри для.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237 

Нагору