Коломия До сайту

Нові деталі викритих схем службовця ТЦК в Івано-Франківської області

Офіс Генерального прокурора подав більше інформації про схему військовослужбовця одного з ТЦК на Прикарпатті. На підроблених довідках ВЛК той заробляв від 3000 до 4000 доларів США з людини.

Інформатор доповнює деталями дані про цю справу за матеріалами прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний разом із двома спільниками за гроші допомагав виготовляти довідки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби для охочих ухилитись від неї.

Деталі справи від СБУ: Колишній працівник військкомату на Франківщині наживався на фальшивих довідках ухилянтам

Він зобов’язувався виключати своїх «клієнтів» із військового обліку та підтверджував достовірність цих довідок у Державній прикордонній службі.

Такі послуги коштували від 3000 до 4000 доларів США з людини.

Затримали підозрюваних під час отримання неправомірної вигоди.

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону йому і спільникам повідомлено про підозру за фактом сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ст. 332 КК України). Службовцю ж також висунули зловживання впливом (ст. 369-2 КК України).

Наразі усім трьом обрано запобіжний захід – тримання під вартою із правом внесення застави. Встановлюється причетність до вчиненого інших осіб.

Досудове розслідування – ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області, оперативний супровід – УСБУ в Івано-Франківській області.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237