Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Під Коломиєю горить поле з пшеницею

Сьогодні, 4 серпня, по обіді біля Коломиї виникла пожежа на полі з пшеницею. 

Повідомляє Інформатор.

Займання виникло на полі біля 157 км об’їзної траси трьома окремими осередками близько 16:33.

ОНОВЛЕНО

О 17:10 пожежу локалізовано на площі 1,5 га, о 18:16-ліквідовано.Загальна площа посівів 176 га. ,а площа знищених посівів наразі встановлюється робочою групою підприємства.

На гасіння залучались 16 осіб та 6 одиниць техніки, з них від ДСНС 11 осіб та 3 одиниці техніки.

Вкотре нагадуємо, що у таку спеку особливо високий ризик масштабних пожеж. Не підпалюйте суху траву, обережно поводьтеся з недопалками, багаттям у лісах та галявинах! Вогонь знищує все живе, підкрадається до осель, об’єктів критичної інфраструктури, урожаю.

4 – 6 серпня на Прикарпатті за повідомленням Українського Гідрометцентру очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Мешканцям нагадують, що за таких умов в ліс ходити заборонено. Також слід дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати своїми діями загорання на відкритих територіях.

Рятувальники звертаються до прикарпатців:

“На жаль, деякі громадяни й досі практикують випалювання сухої трави, що часто призводить до масштабних пожеж. Наслідки цих дій жахливі. Гине флора, дикі та свійські тварини, комахи й птахи, які низько гніздяться. Хтось згорає живцем, а хтось задихається від диму. Тварини не встигають втекти від пожежі”.

Через випалювання трави гине корисна мікрофлора, що бере участь у важливих біологічних процесах, а також змінюється структура ґрунту. У результаті він перестає бути родючим і відновиться лише за 5–6 років.

Під час горіння сухостою в повітря виділяються небезпечні речовини: бензопірен, діоксини, важкі метали. Це може спричинити головний біль, кашель, подразнення очей, запалення слизової оболонки носа й гортані, а згодом навіть призвести до онкологічних захворювань.

За певних погодних умов маленький підпал може швидко перетворитися на масштабну пожежу, перекинутися на будинки й стати причиною загибелі худоби та навіть людей.

Будь ласка, не випалюйте траву!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору