Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: 8 років тому на Донеччині загинув Олександр Шаповал

У свої 23 роки Олександр Шаповал вже був командиром взводу ведення розвідки. На жаль, йому назавжди так і залишиться 23. Захисник загинув 5 серпня 2015 року, підірвавшись на фугасі.

Інформатор нагадує історію Героя, який віддав життя за нашу свободу.

Олександр Шаповал народився 27 липня 1992 року в селищі Єлизаветградка Олександрівського району Кіровоградської області. Закінчив середню школу N°30 в м. Черкаси. У 2006 році вступив до Київського військового ліцею імені Івана Богуна в м. Боярка.

Успішно склавши випускні іспити, у 2011 році вступив до Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного у Львові на факультет аеромобільних військ та розвідки. В 2012 році перевели в Одеську військову академію на факультет високомобільних десантних військ та розвідки.

Закінчив академію у червні 2014 року за спеціальністю «Управління діями підрозділів військово розвідки та спеціального призначення», отримав офіцерське звання лейтенант в призначений для подальшого проходження військової служби на посаду командира взводу.

Проходив службу у 74-му окремому розвідувальному батальйоні, який другий рік брав участь в антитерористичній операції на Сході України. Брав участь у обороні Донецького аеропорту.

Олександр загинув 5 серпня 2015 року разом з іншими двома воїнами, підірвавшись на фугасі поблизу села Карлівка Мар’їнського району Донецької області.

Указом Президента України №553/2015 від 22 вересня 2015 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету України, вірність військовій присязі, високопрофесійне виконання службового обовʼязку, Шаповал Олександр Сергійович нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно), відзнакою орден «Патріота України» і медаллю «За оборону ДАП».

Похоронений смт. Єлизаветградка Олександрівського району Кіровоградської області.

Світла пам’ять Герою…

Нагору