Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Льотчику-штурмовику Олександру Кукурбі з Коломийщини відкрили пам’ятник на місці загибелі

Герой України Олександр Кукурба загинув на Дніпропетровщині під час свого 100-го бойового вильоту. На місці загибелі 27-річного пілота з Верхнього Вербіжа встановили та відкрили меморіал.

Передає Інформатор.

Майор служив у 229 бригаді тактичної авіації ім. генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова і був начальником розвідки. Востаннє пілот піднявся в небо 26 липня 2022 року і загинув поблизу с. Андронівки в Дніпропетровській області.

Як зазначають на сторінці бригади, місце загибелі льотчика-штурмовика завжди було встелено квітами, які сюди приносили громадяни на знак вічної вдячності і пошани. Саме на річницю загибелі майора Олександра Кукурби побратими вирішили відкрити там пам’ятник.

“Тепер пам’ять про Олександра втілена у граніті – суворому, як війна, і міцному, як дух бойового льотчика…” – йдеться у дописі.

Олександр коли не відмовлявся від бойових польотів. У деякі моменти його навіть приходилось зупиняти. Але в той же час він свідомо оцінював обстановку і головним завданням було – нанести противнику якомога більше втрат.
Йому було лише 27 років, а він вже був Героєм України. За бойові заслуги торік у квітні Олександрові присвоїли звання Героя України з врученням ордена «Золота зірка», удостоєний орденів Богдана Хмельницького І, ІІ та ІІІ ступенів.

Вічна пам’ять і вічна слава нашим Героям!

Нагору