Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Юрій Ігнат розповів, чому окупанти вдарили по Коломиї

Ігнат про Коломию

Під час атаки 11 серпня росіяни спрямували 4 ракети “Кинджал” на Івано-Франківщину. На думку речника Повітряних сил ЗСУ, ворог намагався знищити молодих  українських льотчиків, які поїдуть навчатися на винищувачах F-16. 

Повідомляє Інформатор за даними Суспільного з висловлення Юрія Ігната в ефірі національного телемарафону “Єдині новини”.

“Це черговий удар терористів ракетами Х-47. Ракети були спрямовані на військові аеродроми, які під прицілом ворога вже не перший місяць. І аеродром Старокостянтинів (Хмельницька область — Ред.) найбільше зараз переживає наслідки ударів російських окупантів. Цього разу Франківщина під прицілом, наша молодь, наші молоді пілоти, які скоро вже практично їдуть на навчання”, — розповів спікер.

Як вказав Ігнат, молоді пілоти навчатимуться за іншою програмою. За його словами, Велика Британія та інші країни будуть навчати на новий тип літака, західну техніку, передусім на F16.

“Таким чином, ворог хотів завдати удару і по нашій молоді, позбавляючи нас перспективи подальшого переозброєння на новітні західні зразки техніки”, — зазначив речник Повітряних сил.

Ігнат додав, що одну ракету було збито над Київщиною, однак усі “Кинджали” летіли на Івано-Франківщину.

Нагадаємо, що вранці 11 серпня 2023 року в Україні оголосили тривогу через зліт винищувачів МіГ-31К, які є носіями ракет “Кинджал”. Невдовзі пролунали вибухи у Києві та області. Міська влада поінформувала про роботу ППО та збиття повітряної цілі. Уламки ракети впали в Оболонському районі столиці.

Решта ракет атакували Івано-Франківщину. Одна з них влучила на територію приватного будинку в Коломийському районі. Там проживала сім’я з трьома дітьми. Внаслідок обстрілу загинув учень Коломийського ліце. №2, 8-річний Володя Балабаник.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

 

Нагору