Інформатор Коломия

ІСТОРІЯ КОЛОМИЇ

До Дня міста вокалістка родом зі Слов’янська презентувала неофіційний гімн Коломиї

Коломия в кадрах з найкращих локацій, в людях, які її бережуть і під драйвові народні мотиви. Саме такий подарунок до Дня міста отримала наша Писанкова 15 серпня. Маленька коломиянка Соломія у центрі уваги, хоча кожен з нас знає свою Солю і впізнає її у кліпі.

Інформатор пропонує прем’єру пісні “Соломія” від T.HUTSULS, фіналістів Ukrainian Song Project 2023, яка претендує на звання неофіційного гімну міста Коломиї.

Світла і драйвова прем’єра має на меті нагадати кожному українцеві, що життя, попри страшну війну, триває.

У кліпі впізнаєте не лише ратушеву вежу, наші площі й давні брами, але й тих, хто тримають це місто, бережуть, люблять, захищають і розвивають. Це наші захисники зі славетної 10 ОГШБр, а також талановиті мешканці, зокрема дружина і маленький синочок нашого загиблого Героя, головного освітянина громади Любомира Бордуна. Їхній біг уособлює рух вперед попри все, що нам доводиться пережити у часі війни. Це надихає, зцілює, захоплює.

“Тут закохуються, одружуються, народжуються, радіють світанку і дякують за день, який минає. І таких містечок по всій Україні – безліч. Кожне особливе по-своєму. “Соломія” – пісенна історія саме про Коломию – карпатський край, у який до безтями закохані T.HUTSULS і щедро діляться цією любов’ю з усім світом”, – стверджують в команді T.HUTSULS.

Коломия мала дуже круті музичні подарунки до Дня міста: хор-велетень зі 775-ти учасників, пісню Віри Боднарук “То Коломия”, минулорічну пісню “Тобі, Коломиє” з оркестром “Трембіта”. Цьогоріч попри надскладний рік наше славне місто не залишилось без сюрпризу.

“Пісня “Соломія” натхненна моїм рідним краєм – містом Коломия, – розповідає генеральний продюсер і автор пісні «Соломія» Михайло Балух. – У кожному слові, у кожному звуці відчувається унікальна атмосфера цього затишного містечка, яке має свою неповторну енергетику. “Соломія”, у якій звучать гуцульські народні інструменти, задумувалася як неофіційний гімн Коломиї”.

Творці пісні та кліпу сподіваються, що ця пісня прикличе у місто ще більше туристів і залюбить їх в нього. Бо переконані: хто раз побуває у Коломиї – того тягне сюди знову і знову.

“Я зі Слов’янська, але закохалася у Коломию з першого погляду, – додає вокалістка T.HUTSULS Алекса Цимбал, – Дуже хочу, щоб це неймовірне відчуття пережили якомога більше людей. “Соломія” – це пісня про атмосферу міста, про гарних дівчат, про мужність чоловіків цього гірського регіону, про вічне – те, що ми цінуємо і оберігаємо, – унікальну гуцульську культуру”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

 

Нагору