Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Верховині винесли вирок ухилянту

Що призначив Коломийський суд поліцейському, який не подав декларацію

Верховинський районний суд розглянув справу щодо місцевого мешканця, уродженця села Верхній Ясенів, про ухилення його від призову на військову службу. У чоловіка були певні хвороби і він вирішив не з’являтися до військкомату.

Деталями ділиться Інформатор, посилаючись на вирок в Єдиному реєстрі судових рішень.

Чоловік пройшов військово-лікарську комісію, за результатами якої, через хворобу був придатний до військової служби лише в підрозділах забезпечення, ТЦК та СП, установах, організаціях, навчальних закладах. Тоді йому повідомили, що у призначений день він має прибути до ТЦК, звідки мав би бути відправлений до ЗСУ для проходження військової служби.

Військовозобов’язаний без поважних на те причин не прибув до військкомату у вказаний термін, чим ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

У судовому засіданні чоловік вину визнав повністю. Однак, вказав, що у призначений день він не з’явився до військкомату за станом здоров’я.

У ході судового розгляду даної справи встановлено, що обвинувачений хворіє цирозом печінки та гіпертонічною хворобою, в зв’язку з чим його стан здоров’я суд визнає обставиною, що пом’якшує покарання обвинуваченого.

Верховинський суд ухвалив визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки.

Втім суд вирішив звільнити засудженого від відбування покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк 2 роки.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору