Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: минає рік з дня загибелі коломиянина Сергія Ніньовського

Молодий, порядний та відповідальний Сергій Ніньовський планував створити сім’ю, але проклята війна все перекреслила. Захисник загинув 18 серпня 2022 року від артилерійського обстрілу на Запорізькому напрямку.

У річницю загибелі Інформатор нагадує історію Героя, який віддав життя за нашу свободу.

29 листопада Сергію мало виповнитися 33 роки. Він народився у Коломиї. У сім’ї їх було п’ятеро – мав двох братів та дві сестри. Їхня сім’я жила дружньо. Сергій Полюбляв грати у футбол та ходити на риболовлю з братами та сестрами.

Коломиянин закінчив школу №6, після закінчення 9 класу вступив у Коломийський індустріально-педагогічний технікум на спеціальність кухар-кондитер.

У 2009 році його призвали служити в ЗСУ. Строкову службу проходив у місті Буча, Київської області.

Сергій поїхав працювати у будівельну компанію за кордоном та згодом повернувся та працював в Україні в бригаді по укладанню бруківки.

Доля йому подарувала зустріч з чудовою дівчиною Вікторією, з якою хотів одружитися і створити сім‘ю.

Та повномасштабне вторгнення росії все змінило. Сергій пішов у військкомат добровільно. Був прийнятий до лав ЗСУ 65 окремої механізованої бригади ЗСУ на посаду старшого кухаря. Останні місяці перебував на передовій у Запорізькій області.

Воїн загинув 18 серпня 2022 року під час артилерійського обстрілу в селі Чарівне Пологівського району Запорізької області.

Похований на Алеї слави у місті Коломия.

Сергій був дуже світлою, порядною та відповідальною людиною, люблячим сином, братом, вуйком та похресником, коханим для нареченої та патріотом своєї країни.

Загинув 18 серпня у селі Чарівне Запорізької області від артилерійського обстрілу.

Рішенням Коломийської міської ради Сергію Ніньовському присвоєно звання “Почесний громадянин міста Коломиї” (посмертно).

Рідня загиблого героя також просила перейменувати вулицю Шарлая іменем їхнього брата-героя. Адже Сергій тут виріс і звідси пішов на війну. Втім, наразі таке рішення ще не прийняли.

Світла пам’ять Герою…

Нагору