Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: рівно рік тому загинув Валерій Кривда з Коломиї

Люблячий батько, коханий чоловік, добрий брат та справжній патріот Кривда Валерій на позивний “Захар” був вірний своїй присязі до кінця. Воїн загинув на Донеччині 18 серпня 2022 року в бою з російськими окупантами. Йому було лише 51. 

У річницю загибелі Інформатор нагадує історію Героя, який віддав життя за нашу свободу.

Валерій народився 14 січня в Коломиї. Навчався в Коломийській школі N°7. Згодом – професійно-технічному училищі Ne 17, де здобув професію «електромонтера». Змалку всіх захоплював своїм позитивом і бажанням допомогти словом чи ділом в будь-якій ситуації. У 1989 році пішов служити в армію. Після повернення працював на заводі «Електрооснастка», був талановитим фахівцем у всіх сферах своєї роботи. У молодому віці залишився без батьків. Любив справедливість, був чесним з собою і ближніми.

У 2003 році Валерій зустрів кохану дружину. Згодом у подружжя з’явився первісток Владислав, а згодом ще двоє синів Михайло та Богдан. Військовий безмежно любив своїх дітей. Хотів, щоб вони жили у вільній і незалежній Україні. Цінував справедливість і любив Батьківщину. З перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну пішов добровольцем у військкомат. Був мобілізований до лав ЗСУ.

Молодший сержант Валерій Кривда, головний сержант розвідувального взводу 2-го механізованого батальйону 115-ої бригади воював у Донецькій та Луганській областях. У травні 2022 року обороняв Сєверодонецький та Лисичанський напрямки. Достойно протидіяв ворожим бойовикам, безстрашно виконував бойові завдання на нульових позиціях.

Нагороджений грамотою за сумлінне виконання службових обов’язків, проявлену ініціативу і старанність, високий професіоналізм.

18 серпня 2022 року при виконанні військового завдання в населеному пункті Опитне Покровського району Донецької області при мінометному обстрілі противника Кривда Валерій загинув миттєво.

Похований в м. Коломия на Алеї Слави.

Почесний громадянин міста Коломиї.

23 травня 2023 року в Коломийській гімназії №7 відкрили стіну пам’яті випускникам-Героям – Валерію Кривді, Ігорю Кубацькому та Ігорю Калину.

Джерело: Центр підтримки Захисників України Коломийської міської ради

Світла пам’ять Герою…

Нагору