Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Зачинено чи ні? Дискусія через укриття в мікрорайоні Леонтовича Коломиї

15 серпня під час повітряної тривоги мешканці багатоповерхівок мікрорайону Леонтовича не одразу розібралися, як потрапити до укриття. Журналісти Нового телебачення краю звернулися до відповідальних осіб за поясненнями.

Укриття садочка в цьому мікрорайоні Коломиї має прихистити і вихованців закладу дошкільної освіти, і мешканців з мікрорайону.

На початку повномасштабної війни перечікували тривогу всі разом. Персонал садочка переконує, що ділити укриття з усіма не випадає, бо часто чоловіки влаштовували розпивання алкогольних напоїв і виходили на перекури прямо під час тривоги.

Відтак з міркувань безпеки і комфорту дітей, як тільки випала нагода, адміністрація садка відділила частину приміщень сховища для малюків. Міська рада дала кошти на матеріали, а персонал господарським методом виконав роботи.

Частина ж для пересічних коломиян лишилася такою, як і взимку 2022 року. Різниця між укриттям для мешканців мікрорайоні й для дітей разюча. Власне, цей факт викликає у місцевих жителів чимало претензій.

Детальніше: Як виглядає одне сховище на масиві Леонтовича?

Публічна частина укриття

Але найбільше обурень стосуються саме доступності до укриття: у соцмережах коломияни стверджують, що у ніч на 15 серпня під час ракетної атаки в укриття садок дехто не зміг потрапити.

Директорка садочка № 21 “Пролісок” Оксана Боднарчук спростувала коментарі мешканців, буцімто укриття закладу було зачинене під час повітряної тривоги.

“Двері у нас постійно відкриті, ворота у нас постійно відчинені. Ми на ніч тільки прикриваємо. З однієї сторони, де ведуться ремонтні роботи водоканалу, хвіртка зачинена для безпеки”, – каже ЗДО №21 Оксана Боднарчук.

Зрештою, питання безпеки й комфорту в укриттях Коломийської громади – це царина відповідальності міської ради. Наразі бюджет міста дозволяє десятки вулиць вистелити новим асфальтом та бруківкою, чому ж з облатуванням укриттів наразі ситуація не вирішена?

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору