Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Коломийщині через жука змушені 5 років обробляти понад 500 га землі

У Коломийському районі, а саме на території Снятинської ТГ, на полях виявили західного кукурудзяного жука, через якого на карантин закрили 538 гектарів землі й заборонили садити кукурудзу.

Довідався Інформатор на сайті Головного управління Держпродспоживслужби області.

Висаджувати цю культури на цих землях не зможуть протягом наступних 5 років, адже поля будуть обробляти від цього шкідника,

Головна спеціалістка відділу захисту рослин, фітосанітарної діагностики та прогнозування Держпродспоживслужби Прикарпаття Іванна Пупенко зазначає, що західний кукурудзяний жук – небезпечний шкідник. Як каже спеціалістка, у цього жука дуже висока шкодочинність, прожерливість, плодючість висока.

“Якщо, не дай Боже, він вподобає наші регіони, то в нас будуть вагомі втрати врожаю кукурудзи. Шкодочинність цього шкідника полягає й у тому, що, окрім яйця, всі фази розвитку його шкодочинні – і личинки, і жуки», — говорить Іванна Пупенко.

До слова, минулого року кукурудзяний жук поселився на 36 га в двох селах Коломийського району – Старий Гвіздець та Підгайчики. Там теж запровадили карантин.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору