Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Ціни на оренду житла в Коломиї у серпні

Дивацька українська традиція збільшувати ціну, як тільки виростає попит. Так буває перед Великоднем, коли ціни на яйця дорожчають в арифметичній прогресії. Чи так само з цінами на оренду житла, адже у серпні зріс попит на оренду житла для тих, хто навчається в Коломиї.

Як змінилися ціна у порівнянні з серединою літа – досліджував Інформатор.

Як не дивно ціни на оренду житла напередодні осені впали. Якщо раніше вартість місяця оренди починалася з 4500 грн/міс, то сьогодні є кілька дешевших варіантів.

Звісна річ, люксових апартаментів за 3000-5000 грн/міс ви не знайдете, адже це переважно 1- кімнатні квартири у старих фондах під довгострокову оренду без особливих зручностей чи свіжих ремонтів. Але для невибагливих студентів точно краще, ніж гуртожиток.

Так звана “малосімейка” зараз коштує 4000 грн/міс, хоча для нормальних умов життя там щонайменше треба вкластися у шпалери чи чистову побілку та ще й меблів не густо.

У спальному мікрорайоні Мазепи, Богуна чи Леонтовича можна знайти скромну, але чисту квартиру з мінімальним набором меблів і навіть холодильником. Умова орендодавця – здача щонайменше на 3 місяці. Ціна сягає 5 000- 7000 грн/міс.

Однокімнатні квартири з умеблюванням зазвичай пропонують по 6000-8000 грн/міс.

Двокімнатні квартири в ціні починаються від 7 000 грн. Це квартира з ремонтом у центрі міста.

Читайте також: Що дешевше: квартира подобово чи готель? Ціни в Коломиї

 

Більше пропозицій двокімнатних квартир зустрічаються в ціновій категорії 8000-10000 грн/міс. Чим далі від центру – тим дешевше, чим кращі умови – тим дорожче. Все логічно.

Важливо також поцікавитися, чи є у будинку укриття і який стан сховищ. Також дослідіть стан сантехніки. безпеку електропроводу та надійність вікон. Піклуючись про ощадну зиму, дізнайтеся, наскільки якісні вікна та двері в квартирі, чи добре функціонує котел або ж конвектор.

Вкотре нагадуємо, що договір оренди і фіксування стану житла при в’їзді у квартиру здатні убезпечити вас від конфліктів з орендодавцями.

До теми: Коломиянка хотіла орендувати квартиру, а одесит – готель: потрапили на шахраїв

 

Загалом же наразі на сайті OLХ можна знайти 38 пропозицій оренди житла. Найнижча пропозиція становить 3000 грн/міс (однокімнатна в старому фонді під довгострокову здачу), а найдорожчі квартири в оренду сягають 12000/міс (дво- та трикімнатні квартири з умеблюванням та деякими побутовими приладами).

Ще кілька пропозицій є на сайтах агентств нерухомості.

Читайте також: Чи зросла вартість оренди житла в Коломиї за травень-червень 2023 року

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору