Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

У Коломиї відкрили меморіальну дошку Герою Назару Цигану

Вчора, 27 серпня, Назару Цигану мало виповнитися 23 роки, та, на жаль, Герою назавжди залишилося 22… В пам’ять про воїна на будівлі рідного ліцею №4 встановили меморіальну дошку.

Інформатор побував на події пам’яті Героя.

Ще в 12 років Назар вступив до скаутської організації України Пласт, в якій зароджувались націоналістичні і патріотичні погляди. Після закінчення 11 класів пішов на строкову службу до армії, а згодом після її завершення підписав контракт у Львівському прикордонному загоні Західного регіонального управління ДПСУ, де здобув звання старшого сержанта, інспектора прикордонної служби 3 категорії. Коломиянин Назарій Циган загинув 20 березня на Донеччині. Він служив за контрактом з 2019 року. З початку повномасштабного вторгнення став на захист України у лавах Лисичанського прикордонного загону.

Біля стін Коломийського ліцею №4 імені Сергія Лисенка зібралося чимало людей. Вчителі, які навчали Назара, однокласники, які сиділи з ним за партами, пластуни, які бачили патріотичне зростання хлопця та всі, кому був небайдужий Герой.

Право відкрити меморіальну дошку Назару Цигану надали його дружині та рідному брату. Зі своєю майбутньою дружиною Мартою військовий познайомився у 2016, одружився у жовтні 2022 року та планував майбутнє життя.

Всеочесні отці освятили меморіальну дошку та відправили панахиду за померлим. Після цього найближчі Назара промовили кілька люблячий слів у пам’ять про загиблого.

До слова, через спеку деякі діти відчули погіршення самопочуття, тож до ліцею викликали карету швидкої допомоги.

Вічна пам’ять Герою Назару Цигану…

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. 

Романа Бакай

Нагору