Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: під час виходу з Іловайського котла загинув коломиянин Володимир Костюк

Володимир Костюк був досвіченим військовим, 2014 року був направлений у зону бойових дій в район Іловайська. Саме в період з 29 серпня до 31 серпня 2014 року українська армія зазнала найбільших втрат на Донбасі під час виходу з оточення в Іловайську.

Інформатор нагадує історію Героя, який віддав життя за нашу свободу.

Капітан III рангу Володимир Костюк народився в селі Яківка на Тлумаччині в родині військового. 1991 року його родина оселилася у Коломиї, де Володя навчався в ЗОШ № 4, потім в ЗОШ № 8. З дитинства хотів бути військовим, як батько, проявляв лідерські якості, марив небом, мріяв про власний парашут.

Він закінчив Одеський інститут Сухопутних військ, факультет розвідки, спеціальність офіцер-водолаз спецпризначення. Проходив службу у Центрі «Десна», пізніше перевівся до військової частини «морських котиків» в Очаків. Проходив навчання в Канаді та Хорватії. Брав участь у спільних навчаннях Україна — НАТО, здійснив 422 занурення у воду і 145 стрибків з парашутом, підготував понад півтисячі десантників, вільно розмовляв французькою.

9 серпня 2014 року Володимира відправили у зону бойових дій біля Ілловайська.

29 серпня о 8:15 українські військові організованими колонами почали вихід із міста за попередньо домовленими з російською стороною маршрутами. Спершу українські колони безперешкодно рухалися повз російські укріплені позиції, проте через деякий час російські війська відкрили вогонь, розстрілявши колони на марші. Володимир Костюк загинув 31 серпня 2014 року під час виходу з Іловайського котла т. зв. «зеленим коридором» в районі села Новокатеринівка.

Вихід колон з Іловайська розпочався вранці 29 серпня, але офіційною датою смерті Володимира Костюка вважається 31 серпня, цю ж дату зазначено на пам’ятнику на могилі Володимира. Похований 10 вересня 2014 року на Алеї Слави в місті Коломиї. У воїна залишилися дружина, батьки і сестра.

Вічна пам’ять Володимиру Костюку…

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram.  

Нагору