Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Дощовий понеділок чекає на коломиян 4 вересня

У перший день тижня у Коломиї не варто виходити з дому без парасольки – дощ литиме протягом усього понеділка. Щоправда, після обіду він має піти на спад й до вечора знову посилитися. Ранок буде досить прохолодний – лише +14°С. Та далі температура підніметься ще на 6 градусів.

Інформатор ж нагадує, що Коломия настільки гонорове місто, що й погода тут здатна змінюватись, як їй заманеться. Тому не варта перейматися нею, натомість щирий донат ЗСУ здатен додати енергії нашим захисникам.

Цікаво, що за останні 130 років мінімум цього дня становив лише 3.6° – у 1978 та 1998 роках. А от найспекотніше було у далекому 1956 році, коли температура піднялась до +29.7°.

Народний прогноз погоди

Цього дня вшановується пам’ять святого Агафоника. У народі ще його називають Агафон Огуменник. Цей сподвижник пов’язаний із повір’ям у лісовиків – вважали, що лісовик “потішається” зі снопами. У давнину помітили, якщо хмари цього дня розсіяні, то наступний ранок буде ясним і холодним.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору