Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Гуцулка з позивним Ксена отримала відзнаку Президента України і стала кавалеркою ордену “За заслуги”

Єдина жінка серед військовослужбовців кулеметного взводу 72-ї окремої механізованої бригади Оксана Рубаняк  на позивний «Ксена» 24 лютого 2022 року вступила до лав Добровольчого формування Івано-Франківської територіальної громади № 3, а потім —  до Збройних сил України. Виконувала бойові завдання на Вуглегірській ТЕС, Зайцево, також на Бахмутському, Мар’янському та Вугледарському напрямках. Нещодавно мужню красуню нагороджено Почесною Відзнакою Президента України.

Повідомляє Інформатор.

Оксана Рубаняк народилася 28 січня 2003 року у селі Грамотне., Івано-Франківської області.

Відома як українська поетеса, письменниця, громадська активістка, а від початку повномасштабного вторгнення стала старшою солдаткою і кулеметницею 72 ОМБр Збройних сил України.

“Якби хтось кілька років тому сказав би мені, що я опинюся на війні – з легкістю повірила б. Після школи я мріяла вчитися у військовому ліцеї, у 2021 році вступила на військову кафедру. Бо розуміла, що нам потрібно буде або відвойовувати наші землі, або захищатися від повномасштабного наступу. Мій рідний дядько Іван Рубаняк воював у лавах одного з добровольчих батальйонів, брав участь у боях за Іловайськ, пройшов російський полон. З початку повномасштабного наступу знову відправився на фронт. Для мене дядько Іван став прикладом. Я з дитинства чула про війну, виросла на розповідях про неї. Дізнавалася все не з телебачення, тому розуміла, що велика війна буде”, – ділилась раніше Ксена в інтерв’ю.

До війни ж працювала залученим спеціалістом відділу молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради і організовувала змагання з MMA серед військовослужбовців.

Почесна відзнака Президента України – українська державна нагорода для нагородження громадян, які мають особисті заслуги в побудові демократичної суверенної держави, у розвитку української культури, науки, економіки, за активну громадянську, милосердну, миротворчу і благодійну діяльність.

Нагороджені даної нагородою, в даний час іменуються кавалерами ордену “За заслуги”. При цьому за ними зберігається право на носіння вручених їм Почесних відзнак Президента України.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору