Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Конституційний суд визнав законними штрафи та конфіскацію за нерозмитнені автомобілі

Конституційний суд України визнав законність штрафу або конфіскації транспортних засобів, які було ввезено без сплати мита. У відомстві зазначили, що право власності може бути обмежене.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на пресслужбу КСУ.

Варто зазначити, що будь-яке втручання в право власності має ґрунтуватися на законі. Кожен випадок порушення правил ввезення автомобілів в Україну розглядатимуть індивідуально.

Предметом розгляду була стаття Митного кодексу України. В ній йдеться, що за перевищення встановленого терміну тимчасового ввезення автомобілів для особистого користування та комерційних транспортних засобів на територію України на більш ніж 30 днів, загрожує штраф у розмірі 10 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або конфіскація зазначених транспортних засобів.

У Конституційному суді України наголосили, що будь-яке втручання у право власності має ґрунтуватися на законі. Саме тому суди можуть призначати покарання за такі порушення в індивідуальному порядку.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору