Інформатор Коломия

ГРОШІ

Крали нафту і збували підпільним виробникам пального: групі злочинців загрожує до 12 років в’язниці

На Прикарпатті судитимуть злочинну групу, яка організувала схему розкрадання нафти. Серед обвинувачених – працівники заводу та представники комерційної структури. Нафту із заводу ділки збували підпільним виробникам пального. Чотирьом особам може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі.

Повідомляє Інформатор за даними поліції й прокуратури області.

За даними слідства, четверо учасників групи, серед яких начальник цеху нафтопереробного заводу та представники комерційної структури, налагодили схему розкрадання нафти. Її вивозили із заводу під виглядом очищення резервуарів від надлишків нафти, а далі збували  підпільним виробникам пального в різних регіонах України.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області Нацполіції та слідчі обласного управління СБУ встановили, що до складу угруповання входили службові особи нафтопереробного заводу та представники комерційної структури. Фігуранти налагодили розкрадання «ділової» нафти.

Для того, щоби вивезти продукцію, залучили підконтрольне товариство, яке начебто займалося очищенням цистерн для зберігання вуглеводнів та вивезенням нафтового шламу. Проте за допомогою спецтранспорту вивозилася сировина до спеціально облаштованого місця зберігання. Надалі ділки збували нафту підпільним виробникам та збувачам пального у кількох регіонах України.

Кошти легалізували шляхом придбання транспортних засобів і земельних ділянок. За попередніми даними, сума завданих збитків становить майже 2 млн грн.

У травні 2023 року учасникам злочинної групи – організатору та його спільникам, серед яких – двоє працівників НПЗ та представник комерційної структури, повідомили підозри.

Наразі за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури обвинувальні акти стосовно підозрюваних скеровано до суду. Четверо учасників угруповання обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:
– ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);
– ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом);
– ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Обвинуваченим може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору