Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Івано-Франківщині заблокували канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала канал переправлення військовозобов’язаних через кордон. Він діяв у гірській частині Івано-Франківщини.

Розповідає Інформатор, посилаючись на допис Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Організаторами каналу були троє жителів Буковини. Мешканка селеща Берегомет відповідала за пошук на Буковині військовозобов’язаних, які хотіли незаконно виїхати за кордон. Вона давала чоловікам інструкцію, повідомляла їм дату і місце збору в своєму селищі.

Організатор нелегального каналу отримував гроші від «клієнтів». Вартість такої «послуги» становила від 2,5 до 3 тисяч доларів. Він, разом з спільником, доставляв ухилянтів з Чернівецької області до визначеної точки неподалік державного кордону на Івано-Франківщині. Звідти пішки вони переходили на територію Румунії.

СБУ вдалося вилучити у фігурантів речові докази, які використовувались у протиправній діяльності. А саме: транспортні засоби, зошити з чорновими записами, мобільні телефони та додаткові сімкарти, банківські картки.

Фігурантам повідомлено про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу). Їм загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з конфіскацією майна.

Викриття злочину проводила СБУ в Івано-Франківській області спільно зі слідчим управлінням ГУ НП в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору