Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Конфлікт в освіті Коломиї: в.о. начальника управління звинувачують в перевищенні повноважень

Теперішній виконувач обов’язків директора Коломийського ліцею ім. Грушевського Роман Кушицький стверджує, що в. о начальника управління освіти перевищила свої повноваження, а звільнення колишнього керівника є неправомірним.

Повідомляє Інформатор.

18 вересня 2023 року, за наказом управління освіти, Володимира Ткачука звільнили з посади директора ліцею ім. Грушевського. Підставою для цього вказано акт службового розслідування та лист-подання від прокуратури. Детальніше: Директора ліцею ім. Грушевського наказали звільнити

Роман Кушицький став в.о. директора ліцею з 19 вересня. Сьогодні він та батьки учнів завітали на сесію Коломийської міської ради.

“На сьогоднішній день управління освіти очолює, тобто виконує обов’язки, людина, яка перевищила свої повноваження. Вирішила, що буде приймати рішення, які більше того суперечать законодавству України і не є правомірними”, – сказав Роман Кушицький.

Він заявив, що в.о начальника управління освіти Вікторія Гриджук поспішно й самостійно видала наказ про звільнення директора ліцею ім. Грушевського, передала його 15 вересня без ознайомлення з наказом самого директора закладу. Ткачук Володимир Михайлович звільнений з посади директора закладу 18 вересня.

Зліва, в. о. начальника управління освіти Коломийської міської ради Вікторія Гриджук

В.о. директора ліцею стверджує, що таке рішення суперечить правовим наказам Закону України про загальну середню освіту і суперечить статусу Коломийського ліцею ім. Грушевського, в якому зазначено, що керівник закладу призначається  і звільняється з посади рішенням засновника або уповноваженим органом. За його словами, це означає, що звільнення директора з посади є неправомірним і прийнято неуповноваженим органом.

“Це велика честь, але зараз я вимушений думати про виплати заробітної плати працівникам закладу та як перейняти право підпису”, – продовжив пан Роман.

Через це він звернувся в ЦНАП, втім адміністратор, який уповноважений здійснювати ці процедури підтвердив той факт, що рішення про звільнення директора прийнято неуповноваженим органом, тому про ніякі процедури зміни підпису мови бути не може. Зазначає, що була чітка відмова про будь-які дії в цьому напрямку.

Як зазначає Роман Кушицький, колектив став заручником ситуації і працівники можуть залишитися без заробітної плати.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Ольга Пукавчук

Нагору