Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Начальника районного ТЦК на Прикарпатті спіймали на хабарі

За фальшиву довідку про тимчасову непридатність військовозобов’язаного для служби в армії посадовець отримав 2000 доларів. Хабарником виявився начальник Калуського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. 

Довідався Інформатор від обласної поліції та прокуратури.

44-річного полковника викрили на системній корупції. Він налагодив схему отримання неправомірної вигоди та «вирішував питання» з місцевою військово-лікарською комісією. Забезпечував ухилянтів завідомо неправдивою довідкою військово-лікарської комісії щодо тимчасової непридатності до військової служби. Отримавши від чергового військовозобов’язаного чоловіка 2000 доларів США, одразу був викритий поліцейськими.

За даними СБУ, свої послуги фігурант оцінював у суму від 1 до 3 тисяч доларів. Гроші від клієнтів отримував виключно через посередників. Надалі лікарі ВЛК забезпечували замовників пакетом медичних документів про наявність у них «тяжких» хвороб.

Правоохоронці та СБУ провели численні обшуки за місцем проживання та в офісних приміщеннях, які належать чоловіку. Вилучено:

  • гроші в сумі 20 тис. доларів США;
  • мобільні телефони та сімкарти;
  • медичну та іншу документацію, що підтверджує причетність фігурантів до протиправної діяльності.

Полковнику оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою.
Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до злочинної діяльності, а також перевіряють причетність підозрюваного до вчинення інших аналогічних злочинів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору