Інформатор Коломия

ВЛАДА

Чи будуть на Коломийщині обирати нового депутата у зв’язку із смертю Андрія Іванчука?

Чи будуть на Коломийщині обирати нового депутата у зв’язку із смертю Андрія Іванчука?

У зв’язку із раптовою смертю народного депутата Андрія Іванчука постало питання, хто ж представлятиме 88-й виборчий округ в парламенті? 

Розповість Інформатор.

Щоб обрати нового нардепа-мажоритарника до Верховної Ради, потрібно провести проміжні вибори в окрузі № 88. Нагадуємо, що до нього входить місто Коломия, колишній Городенківський район та частина Коломийського району. Втім, як відомо, під час воєнного стану їх не можуть організувати.

В Центральній виборчій комісії повідомили “Галці”, що у зв’язку з воєнним станом проведення виборів справді забороняється.

За їхніми словами, в умовах війни неможливо гарантувати дотримання законності та правопорядку, загальновизнаних міжнародних стандартів забезпечення прав людини, засад загальних, рівних, вільних і прозорих виборів як основних принципів виборчого права.

“Таким чином зазначені обставини унеможливлюють на сьогодні ухвалення Комісією рішень про призначення відповідних проміжних виборів народних депутатів України. Ці питання можуть бути розглянуті лише після припинення або скасування воєнного стану”, – розповіли у ЦВК.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору