Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: рівно рік тому загинув Герой з Коломиї Ігор Кубацький

Трагічна звістка прийшла із фронту в Коломийську громаду та сім’ю Кубацьких 2 жовтня 2022 року – при обороні країни від окупантів загинув коломиянин Ігор Кубацький. 

У річницю загибелі воїна Інформатор ділиться його історією.

Ігор Кубацький народився 22 травня 1968 року в сім’ї військового. Навчався в Коломийській школі №7, яку закінчив з відзнакою. Багато читав і займався спортом. З 1983 по 1986 роки був студентом Коломийського технікуму МОД. Протягом трьох років – до 1990 – служив в морфлоті на Балтійському морі. Далі поступив на заочну форму навчання в Львівський лісотехнічний інститут і працював на Коломийському заводі “Електростанції”.

Коломиянин приєднався до лав ЗСУ 2 червня 2022 року. Був гранатометником відділення охорони взводу 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького.

На жаль, рівно через 4 місяці – 2 жовтня – Ігор віддав своє життя, , захищаючи волю та незалежність України. Він загинув під час артилерійського обстрілу з боку військових формувань рф поблизу населеного пункту Курдюмівка Донецької області.

Сотні коломиян прийшли попрощатися із Ігорем Кубацьким. Похований в м. Коломия на Алеї Слави (міське кладовище).

Цьогоріч на День Героїв у Коломийському ліцеї №7 відбулося відкриття та освячення меморіальної дошки випускнику Ігорю Кубацькому, а також Валерію Кривді та Ігорю Калину.

Почесний громадянин міста Коломиї.

Світла пам’ять Герою…

Нагору