Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: минув рік, як загинув Герой Сергій Гашинський

Незабуті: минув рік, як загинув Герой Сергій Гашинський

Сергій роками працював за кордоном, але в перші дні повномасштабної російської навали він повернувся, щоб захищати свою землю. На жаль, рівно рік тому коломиянин загинув у бою.

Інформатор розкаже історію воїна, щоб кожен пам’ятав про його подвиг.

Гашинський Сергій народився 6 червня 1975 року у Коломиї. Його сім’я була робітнича. Батько працював на будівництві, а мати – медсестрою в поліклініці. Сергія навчався у школі №3 до 8 класу, старші класи закінчував у Коломийські ЗОШ №4, тепер ліцей. У 1996 році поступив у професійно-технічне училище №10, де здобув професію газоелектрозварювальника.

3 1993 по 1994 рік служив в Збройних Силах України. Після закінчення служби довгий час працював будівельником в різних країнах світу. У 1999 році одружився та в нього народився син Олександр.

Коли почалася повномасштабна війна, залишив роботу, повернувся із закордону та в червні 2022 року пішов захищати свою та чужі родини від загарбників. На жаль, батьки не дожили до цього дня, проте з неба гордяться своїм сином.

Сергій був стрільцем кулеметного взводу 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

3 жовтня 2022 року загинув у бою за Батьківщину з військовими формуваннями російської федерації в районі населеного пункту Білогорівка Бахмутського району Донецької області.

Гашинського Сергія Миколайовича посмертно нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

На фасаді філії №3 ліцею №4 імені Сергія Лисенка встановили пам’ятний меморіал воїну.

Вічна та світла пам’ять!

Нагору