Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Шахрай з Прикарпаття збирав гроші на лікування дитини, яка вже померла від важкої хвороби

Шахрай з Прикарпаття збирав гроші на лікування дитини, яка померла від важкої хвороби

В соцмережі прикарпатець організував збір коштів на нібито лікування онкохворої дитини. Кіберполіцейські з’ясували, що дитя померло ще два роки тому, а гроші перераховувати на рахунок шахрая.

Деталі розповість Інформатор, посилаючись на допис поліції області.

Аферистом виявився 36-річний мешканець Івано-Франківська. Він створив в одній із соціальних мереж фейковий акаунт та поширював неправдиві повідомлення про потребу в матеріальній допомозі для порятунку важкохворої дитини. Шахрай взяв інформацію та фотознімки онкохворої дитини, яка після проведення хірургічного втручання у 2021 році померла, із Інтернет-сторінки одного із лікувальних закладів. Дитину аферист видавав за свого сина. В повідомленні вказував власні банківські реквізити. Гроші чоловік використовував на особисті потреби.

Працівники кіберполіції встановили місце проживання зловмисника. У помешканні шахрая вилучили мобільні телефони, сім-карти, банківські платіжні карти, чорнові записи та інші речові докази його злочинної діяльності.

Слідчі повідомили про підозру. Шахраю загрожує покарання у вигляді обмеженням волі на строк до 3 років.

Наразі поліцейські встановлюють інших потерпілих від протиправної діяльності підозрюваного.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору