Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Захиснику з Коломиї Степану Воробцю присвоїли звання Герой України посмертно

Захиснику з Коломиї Степану Воробцю присвоїли звання Герой України посмертно

Степан Воробець був досвідченим військовим і став на оборону України ще у 2014 році. На жаль, під час військової операції разом із побратимами потрапив у засідку і загинув. Днями Степану Воробцю посмертно присвоїли звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка”.

Пише Інформатор, посилаючись на указ Президента України №651/2023.

Капітан Степан Воробець народився у Коломиї. З дитинства знав, що буде військовим, казав, що започаткує військову династію в своїй родині. Як одного з найкращих офіцерів, Степана скерували на навчання до Сполучених Штатів Америки. Після повернення мешкав в Яворові, де проходив службу у 24-й окремій Залізній механізованій бригаді, на посаді командира розвідувальної роти штабного батальйону.

Військовий з березня 2014 року боронив землю від російських окупантів. Степан загинув 19 червня 2014 року під Слов’янськом. Йому назавжди залишить 27 років.

Указом Президента України військового нагородили орденом Богдана Хмельницького I ступеня (21 серпня 2014, посмертно) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, високопрофесійне виконання службового обов’язку.

29 вересня 2023 року указом Президента України Воробцю Степану Степановичу присвоїли звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка”(посмертно).

Вічна та світла пам’ять Герою…

Нагору