Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У центрі Коломиї частину історичної будівлі зафарбували в яскраво-жовтий колір

У центрі Коломиї частину історичної будівлі зафарбували в яскраво-жовтий колір

Давні будівлі в середмісті Коломиї витримані у пастельних тонах, адже вони мають своє історичне значення. Змінювати їх вигляд без спеціального дозволу не можна. Втім, сьогодні у самісінькому серці Коломиї можна побачити як фасад частини будинку пофарбували в яскравий колір.

Що про це кажуть в управлінні архітектури Коломийської міської ради – знає Інформатор.

В цій частині будівлі на розі площі Відродження та проспекту Чорновола розташований ювелірний магазин. Ззовні приміщення зафарбували у яскраво-жовтий колір і тепер він виділяється з-поміж інших будинків та не відповідає архітектурі центральної частини міста.

Втім, зміни у зовнішньому вигляді власники будинків в центрі мають погоджуватися з управлінням архітектури. Для цього треба звернутися у відділ до спеціалістки управління культури, яка спеціалізується на захисті архітектурної спадщини.

В управлінні містобудування Інформатору відповіли, що власники ювелірного магазину не отримували дозволу. Однак до відповідальності притягнути людей не можуть через постанову Кабміну №303, мовляв, під час дії воєнного стану перевірки не проводяться.

Нагадуємо, що навесні 2022 року у Коломиї вже траплявся випадок, коли нові господарі приміщення зафарбували фасад  майбутньої аптеки у яскраво-зелений колір. Тоді працівники коломийської архітектури склали акт і власник повернув колишній вигляд будівлі. Детальніше у статті: Не можна? Ну, ок | Нові ґазди за тиждень двічі перемалювали фасад в середмісті Коломиї

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору