Інформатор Коломия

ВЛАДА

Проміжні вибори нардепа від Коломийщини на місце Андрія Іванчука не відбудуться

Центральна виборча комісія не призначила проміжні вибори нардепа на 88 округу з центром у Коломиї, що на Івано-Франківщині.

Повідомляє Інформатор за даними Суспільного.

Як йдеться у дописі, до Комісії з Верховної ради України надійшли документи про дострокове припинення повноважень народного депутата Андрія Іванчука. У 2019 році його обрали до ВРУ, як самовисуванця, від 88 виборчого округу.

Нагадуємо, що до нього входить місто Коломия та більша частина Коломийського району (разом з колишнім Городенківським районом).

Раніше у ЦВК сказали, що проміжні вибори не оголошуватимуть під час дії воєнного стану.

“Ці питання можуть бути розглянуті лише після припинення або скасування воєнного стану”, – розповіли у ЦВК.

Нардеп Андрій Іванчук раптово помер 25 вересня 2023 року.

“Виборчим законодавством передбачено, що Комісія має призначити проміжні вибори народного депутата України. Разом з тим частиною сьомою статті 16 Закону України “Про вибори народних депутатів України” передбачено, що протягом п’ятого року повноважень Верховної ради України поточного скликання проміжні вибори не проводяться”, — йдеться у повідомленні.

Також відповідно до Закону України “Про правовий режим воєнного стану”, проведення виборів, зокрема до Верховної ради України, під час воєнного стану заборонене, повідомили у ЦВК.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору