Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: вісім років тому загинув захисник з Коломиї Володимир Чепіль

Незабуті: вісім років тому загинув захисник з Коломиї Володимир Чепіль

Історія боротьби за свободу українського народу для коломиянина Володимира Чепіля розпочалася ще під час Революції Гідності. Згодом він пішов добровольцем, і будучи в зоні АТО під час так званого перемир’я воїн загинув підірвавшись на розтяжці.

Інформатор нагадує історію життя Героя, який віддав життя за нашу незалежність.

Чепіль Володимир Васильович народився 3 вересня 1971 року в селищі Романів Житомирської області. Після закінчення Романівської школи навчався в Івано-Франківському фізкультурному технікумі за спеціальністю «Вчитель-тренер фізкультури».

З 1989 року по 1991 рік проходив службу в армії, був старшиною, снайпером .

Володимир був активним учасником Революції Гідності. З 12 лютого 2015 року мобілізований як доброволець. Захищав цілісність України в ході АТО у складі 14-ї окремої механізованої бригади. Воював у населених пунктах Чермалик і Тарамчук.

На жаль, життя воїна обірвалося 7 жовтня 2015 року під час виконання бойового завдання біля села Тарамчук Мар’їнського району Донецької області.

За кілька днів до того у зоні АТО оголосили про період так званого перемир’я. Фатальна розтяжка була на дереві. Побратими розповідали, що дві розтяжки Володимир переступив, а третя, через підступність ворога стала трагічною – не проскочив.

За дивним збігом обставин, пораненого Володимирам везла карета швидкої допомоги, яку на фронт передали волонтери з Коломиї.

Похований 12 жовтня на Алеї Слави в місті Коломия.

Без чоловіка та батька лишилися дружина та четверо дітей — дочка Леся та син Артур й дві прийомні дочки — Роза і Ліза.

За виняткову мужність і героїзм, проявлені при захисті України рішенням Коломийської міської ради від 13.10.2015р. Володимиру Чепілю присвоєно звання «Почесний громадянин міста Коломиї» (посмертно)

Також у Коломиї іменем Володимира Чепіля названо одну із вулиць.

Вічна та світла пам’ять Герою!

Нагору