Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Померла українська співачка Ніна Матвієнко

Померла українська співачка Ніна Матвієнко

На 76-му році життя відійшла у вічність народна артистка України Ніна Матвієнко. Про це сьогодні вранці повідомила її донька Антоніна Матвієнко.

В пам’ять про українську співачку та акторку Інформатор пропонує дізнатися ТОП-5 фактів, які має знати про Ніну Матвієнко кожен українець.

Ніна Матвієнко мала унікальний голос, який впізнає вся Україна і він назавжди залишиться у нашій пам’яті та наших серцях. Через неймовірний голос її називали берегинею української пісні та голосом душі українського народу. “Український соловейко” – так одного разу про народну артистку сказав Дмитро Гнатюк.

За словами Ніни Матвієнко, вона була спадкоємицею княгині Ольги. В одному з інтерв’ю вона казала: «Мама приховувала це від нас усе життя. Боялася, що сім’ю можуть просто знищити. Я походжу зі старовинного роду, який сягає корінням до княгині Ольги. Мій предок — її троюрідний брат — Микита Нестіч. Тож уся сила моя звідти, з минулого… Нашу сім’ю у селі називали «шляхтою». Рідня довго не могла пробачити мамі, що вона вийшла заміж за простого хлопця. Хоча мій батько був із роду священиків. Ось така історія».

Ніна Матвієнко в молодості

Ніна Митрофанівна була ще й акторкою. Брала участь у багатьох теле- та радіовиставах, знялася у телесеріалах «Маруся Чурай», «Катерина Білокур», «Розлилися води на чотири броди», а також у художніх фільмах «Не пройде й року», «Прощайте, фараони!», «Солом’яні дзвони». У 1988 році з Ніною Матвієнко було знято відеофільм «Русалкин тиждень». Брала участь у створенні українського мультфільму «Колискова». Артистка з великим успіхом гастролювала в Мексиці, Канаді, США, Чехії, Польщі, Фінляндії, Кореї, Франції, країнах Латинської Америки.

Вона активно займалася літературною творчістю. Ще в радянські часи Ніна Матвієнко написала історію народного хору імені Григорія Верьовки, надрукувала кілька власних віршів, оповідань і есе. Вершинним літературним надбанням співачки стала її біографічна книга «Ой виорю нивку широкую».

Одна з найвідоміших пісень у виконанні Ніни Матвієнко – “Квітка-душа”. Вперше прозвучала у 2004 році у мюзиклі “Сорочинський ярмарок”. Пісня змальовує українські пейзажі та звернення до Бога, задля щастя й добробуту усім.

Вічна пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору