Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

В Україні можуть заборонити “джипінг” у заповідних зонах

В Україні можуть заборонити “джипінг” у заповідних зонах

Джипи, ендуро-мотоцикли, квадроцикли, багі нищать Карпати. Щоб зберегти заповідні зони, Міндовкілля розробило законопроєкт, який вносить зміни до Закону України «Про природно-заповідний фонд України» та Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Дізнався Інформатор.

Як зазначає Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів, проєкт документа вводить заборону проїзду автомобілів по територіях об’єктів природно-заповідного фонду, крім доріг загального користування, вулиць і доріг міст та інших населених пунктів, а також автомобільних доріг на приватних територіях.

“Це допоможе захистити біорізноманіття від знищення та хімічних забруднень, шумів та вібрацій, які спричиняють автомобілі”, – пише Міндовкілля.

Законопроєкт обговорений та підтриманий представниками громадських організацій таких як «Київський еколого-культурний центр», WWF-Україна, «Жива планета», «Українське товариство охорони птахів», «Екологія-Право-Людина», «Чисто.де», «Українська природоохоронна група» та інших. Попереду –  процедура погодження з центральними органами влади.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору