Інформатор Коломия

ВЛАДА

Коломиянку оштрафували за те, що припаркувалась біля власного дому

Коломиянку оштрафували за те, що припаркувалась біля власного дому

Пані Галина Хом’як мусить заплатити 200 грн штрафу, бо зупинила авто під своїм домом, а тут місцева влада облаштувала платну стоянку. Інший заїзд до будинку закритий.

У ситуації розбирався Інформатор.

Пані Галина Хом’як уже майже рік не може припаркуватися біля свого дому, вона залишає автівку біля доньки за три квартали від квартири, а тоді йде пішки.

Набільше дошкуляє, коли треба занести додому щось важке. Так сталося і 9 жовтня.  Галина Хом’як привезла додому питної води. Давня грижа досі дошкуляє жінці, тож наважилась стати ближче до входу в будинок, на платній парковці на вул. Переяславській. Але за лімітованих 10 хвилин не встигла і тепер мусить сплатити 200 грн штрафу за несплату паркомісця.

“Я лишила машину на вул. Переяславській, щоб занести додому воду в пляшках. За 15 хвилин повернулась і побачила на лобовому склі повідомлення про штраф. Тепер маю заплатити 200 грн, бо стала біля власного дому.

До її дому є ще одна дорога – від площі Відродження, але в’їзд сюди закрили ще минулого року.

І ця проблема системна. Влітку 2023 року мешканець площі Відродження також приходив скаржитися на те, що не має можливості поставити авто біля дому, просив розголосу, а потім, каже, начальник управління комунального господарства тишком-нишком дав йому ключ від шлагбауму і на тому справа затихла.

В інших мешканців центральної площі теж вічна проблема, де протягом дня залишити свою автівку. Раніше вони отримували картку на пропуск і мали чистий спокій.

Зараз вони мусять вишукувати місця в інших мікрорайонах міста, аби припаркуватися. І спробуй ще знайти безкоштовну.

Тиждень тому пані Галина дзвонила на прямий ефір міському голові, аби він зарадив цій проблемі. Натомість Богдан Станіславський запропонував паркуватися на інших вулицях: на просп. Грушевського, за пам’ятником Шевченку або ж  на площі Шевченка. Усе це платні стоянки. Безкоштовно можна тут залишити машину тільки в неділю, а в будні – з 19:00 до 8:00. В іншому випадку знайдете на лобовому склі листок з повідомленням про штраф.

Ми подзвонили у муніципальну інспекцію, яка, власне, і залишає ці “листи щастя”. Там повідомили, що зворотної дії штраф не має і відміняти його ніхто не буде, байдуже, що людина поклала машину біля свого дому.

Відтак штраф таки доведеться сплатити, але якщо пані Галина встигне це зробити до 10 днів, то може віддати тільки половину суми – 100 грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору