Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Міський голова Коломиї пропонує скасувати хвилину мовчання, бо не знає історію

Міський голова Коломиї пропонує скасувати хвилину мовчання, бо не знає історію

Міський голова Коломиї хоче відмінити вікову традицію вшанування загиблих, вигадуючи власні причини для таких змін.

Інформатор розкаже більше.

“То як є священник, то не має бути хвилини мовчання. Що означають ті постріли, що воно є у нашому християнському житті?”, – каже міський голова Коломийської громади про цокання годинника під час хвилини мовчання.

І продовжив:

“Є молитва. І давайте якось відходити. Треба якось це узаконити. Хвилина мовчання – це є пережиток радянського союзу”, – стверджує Богдан Станіславський, вочевидь, не підозрюючи, що це понад столітня світова традиція, започаткована австралійцем.

Хвилина мовчання – це символ скорботи, глибокої поваги до загиблих і померлих.

Шанувати таким чином в День перемир’я пам’ять загиблих у Першу світову війну 8 травня 1919 року запропонував австралійський журналіст Едвард Джордж Гоні (англ. Edward George Honey). Він виклав ідею п’ятихвилинного поминального мовчання в листі в газету «The Times». Однак 5 хвилин визнали дуже довгим періодом, у той час як одна хвилина здалася занадто короткою. Тому було прийнято дві хвилини мовчання.

А як вам “революційна” пропозиція міського голови відмінити хвилину мовчання? Діліться з коломиянами своїми думками на нашій сторінці у Facebook або в чатику Telegram.

Будьмо на зв’язку! Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору