Інформатор Коломия

ГРОШІ

За самовільно зрізані 4 дерева мешканець Яворова заплатить чималу суму й “подарує” державі бензопилу

У вересні 2023 року суд розглянув справу незаконної порубки 4-ох дерев і призначив вирок мешканцю Косівського району.

Інформатор розповість деталі.

Суд встановив, що 21 червня 2023 року приблизно о 11 годині у селі Яворів місцевий мешканець самовільно кілька грабів та буків у лісі біля свого помешкання. Для цього використав бензопилу марки «STIHL». Загалом 4 сироростучих дерева породи граб і бук оцінили в 2,90 м³.

Згідно висновку судової інженерно-екологічної експертизи від заподіяно державі в особі Косівської міської ради істотну шкоду на загальну суму 37 600 грн.

Обвинувачуваний на суді визнав себе повністю винним і підтвердив всі обставини, що викладені в обвинувальному акті та матеріалах кримінального провадження. В скоєному щиросердечно розкаявся і просив суворо не карати.

Щире каяття, а також позитивні характеристики місцевих мешканців пом`якшили покарання, передбаченими ст. 66 КК України, суд визнає щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, позитивно характеризується по місцю проживання.

Відтак суд призначив штраф у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 грн, а також 37 600 грн  матеріальної шкоди. Додатково також обвинувачуваному доведеться сплатити 3 775 грн за проведення експертиз.

Тим часом конфісковану бензопилу марки «STIHL» та деревину вирішили конфіскувати в дохід держави.

Головне фото ілюстративне.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору