Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

“Дайте спокій вчителям!” | Музиканти Коломиї масово прийшли на сесію

"Дайте спокій вчителям!" | Музиканти Коломиї масово прийшли на сесію

Жовтнева сесія Коломийської міської ради розпочалась з гарячих дебатів. Понад пів сотні вчителів музики, оркестрантів та керівників гуртків прийшли, аби висловити свою незгоду щодо встановлення терміналів обліку робочого часу. У цьому вони вбачають приниження і обґрунтовують, чому це непотрібні витрати.

Інформатор розповість деталі.

Нагадаємо, нещодавно управління культури Коломийської міськради закупило термінали обліку часу за понад 38 000 грн. За задумом усі працівники шкіл естетичного виховання (дві музичні та одна художня), а також працівники управління культури, Народного дому та Музею історії міста мали б відзначатися на початку і вкінці робочого дня.

Музикантам це не сподобалось. Кажуть, працюють за символічні зарплати, в оркестрі платять 3000 грн, то що тут контролювати? Складається враження, нібито вони не виконують свої обов’язки.

Працівники культури писали листи, говорили з очільницею управління, запросили пресу підтримати інформаційно, але все безрезультатно.

Врешті на сесію 12 жовтня прийшли великим натовпом (понад 50 осіб), їхнє звернення озвучила голова профспілки, керівник оркестру і керівниця театру поезії.

“У нас є контроль: директор, завуч, працівники управління культури. Але основний контролер – це батьки. Вони платять гроші і хочуть результату. І результат у нас є: тричі на рік ми дітей виводимо на сцену, учні їдуть на конкурси… У нас перевірки за перевіркою. Я думаю, після цього виступу у нас і завтра буде перевірка. Я прошу вас: дайте спокій вчителям”, – апелює до міського голови та депутатів голова профспілки музичної школи Оксана Галащук.

Потім слово тримали керівник оркестру “Трембіта” Андрій Іванчук і керівниця театру поезії “Орфей” Оксана Гаращук.

Вони намагалися переконати, що ці витрати непотрібні, а дії – принизливі. Керівник оркестру пояснив, наскільки важко втримати професіоналів за такі мізерні кошти.

Депутати взяли слово і стали на сторону працівників культури.

Але міський голова був непохитним:

“Я давав розпорядження до 15 жовтня управлінню культури дати пропозицію, як провадити електронний облік часу. Тут, напено, є троха недодіалог з управлінням культури. До 15 числа є час, знайдіть можливість, як ми це зробимо”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору