Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Сотні людей прийшли провести в останню путь молодого воїна Василя Надурака

Сотні людей прийшли провести в останню путь молодого воїна Василя Надурака

Василя Надурака з села Турка Коломийського району поховали у його день народження. 12 жовтня захиснику мало б виповнитися лише 24 роки. Він не дожив до свого дня народження кілька днів – через важке поранення лікарі боролися за життя воїна, на жаль, врятувати Героя не вдалося. 

Інформатор висловлює щирі співчуття всім, хто знав Василя Надурака.

Василь був старшим солдатом, служив водієм-механіком аеродромно-експлуатаційного відділення однієї з військових частин. Військовий отримав складне поранення внаслідок ворожого артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Новомайорське Донецької області.

Побратимам вдалося витягли його з поля бою, але хлопець втратив багато крові. Захисника врятували медики, однак довелось ампутувати одну кінцівку. На лікування та протезування воїна збирали кошти. Згодом Василя евакуювали до Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова НАМН України. На жаль, у лікарні в Києві військовий й помер 9 жовтня 2023 року.

Під час прощання з Героєм площа перед Будинком культури села Турка була забита людьми. Кожен відчував свій моральний обов’язок – віддати шану воїну, який боровся в боротьбі за незалежність втратив здоров’я і життя. Довжелезна колона людей рушила до церкви, а звідти – на кладовище.

Ми маємо пам’ятати, якою дорогою ціною – ціною молодих життів – виборюється наша свобода та незалежність.

     

Вічна та світла пам’ять!

Нагору