Інформатор Коломия

ВЛАДА

У ратуші Коломиї сперечалися, чи варто під час війни виділяти 2,5 млн грн на допомогу фермерам

9 листопада на сесії Коломийської міської ради розглядатимуть 80 питань

На сесії Коломийської міської ради міські обранці розглядали питання щодо підтримки розвитку сільського господарства у громаді. Йдеться про виділення додаткових 2,5 млн грн з міського бюджету фермерам на утримання тварин. Довкола цього питання у залі засідань виникла дискусія. 

Про що сперечались депутати та що вирішили – розповість Інформатор.

На 48-й сесії міської ради розглядалось питання про внесення змін до Програма “Підтримка самозабезпечення Коломийської міської ТГ харчовими продуктами “Сади перемоги на 2022-2024 роки”. Ця програма була прийнята після повномасштабного вторгнення і направлялась більше на рослинництво, а тепер її запропонували направити на розвиток тваринного господарства.

Начальниця управління економіки міської ради Інна Ткачук обгрунтовує це тим, що якщо порівнювати статистику розвитку тваринного господарства за 2021 рік, то в цьому році тваринництво зменшилося в 3 рази.

Втім, деякі депутати засумнівалися, чи потрібні такі додаткові витрати з бюджету, мовляв, зараз не вистачає коштів на такі основні напрямки як культура, освіта, спорт чи соціальний захист.

Крім того, начальницю управління економіки запідозрили у дотичності до ГО “Файні ябка”, зареєстрованої у селищі Обертин, яка напередодні попередніх виборів роздавала свійських тварин. Тому зараз міським обранцям здається, що виділення 2,5 млн грн на худобу виглядає як чиясь передвиборча кампанія.

Зрештою, “за” проголосувало 15 депутатів, 1 утримався, 15 не голосувало. Відповідно рішення не прийняли.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору