Інформатор Коломия

ВЛАДА

По три матеріальні допомоги на рік і зарплата в десятки тисяч гривень на місяць: які офіційні доходи голови Обертинської громади

По три матеріальні допомоги на рік і зарплата в десятки тисяч гривень на місяць: які офіційні доходи голови Обертинської громади

Голова Обертинської громади Віктор Хамут кілька місяців уникав відповіді на інформаційний запит про власні доходи. Дійшло навіть до образ вільної преси і посилання “за російським кораблем”. Врешті наші журналісти таки отримали дані про заробітну плату Віктора Хамута.

Інформатор розповість за порядком.

Епопея із зарплатою голови триває з початку серпня 2023 року. Тоді на наш запит голова сказав, щоб журналісти приїхали особисто і тоді він надасть ці дані.

На повторний же запит взагалі надіслав листа з образами, стверджуючи, що “брехливу, жовту пресу, яка обслуговує аферистів, Обертинська селищна рада посилає “слідом за російським кораблем”. От тільки орган місцевого самоврядування не має права будь-кого кудись посилати, а тому на наступний запит таки довелося відповісти.

Що ж до образливого листа, то відповідні листи зі скаргою на порушення закону “Про доступ до публічної інформації” наші журналісти надіслали в поліцію та прокуратуру.

Відповідь Обертинської селищної ради на інформаційний запит про зарплати

 

 

Відтак і відповідь на третій запит не забарилась. І цього разу таки вдалось отримати дані про офіційні доходи голови Обертинської громади.

За даними місцевої ради за 9 місяців 2023 року на заробітну плату голові з бюджету громади витратили 289 262 грн.

Відтак середня заробітна плата Віктора Хамута складає 32 140 грн на місяць.

Також протягом цих 9 місяців голова Обертинської громади тричі брав матеріальні допомоги: у лютому і березні – на вирішення соціально-побутових питань на суму 29 543 грн, у травні – на оздоровлення отримав 12 000 грн.

Попри чітко визначені в інформаційному запиті вимоги зазначити розмір премій та надбавок, цих даних ми не отримали.

Нагадаємо, доходи  бюджету Обертинської громади складають менше 49 млн грн на рік, тобто громада досить бідна, попри те, що масово здає землі в оренду великим агропромисловцям.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору